Zirgu asistēta terapija. Tu, zirgs un psihoterapeits.

Kas ir zirgu asistēta terapija?
Zirgu asistēta terapija ir zirga un cilvēka mijiedarbība. Tās mērķi var būt dažādi.
Kopā būšana ar zirgiem, vērojot ganībās viņu uzvedību un attiecības. Zirgu kopšana un pastaiga pie rokas. Speciālas nodarbības zirgu trenera vadībā, lai vairāk saprastu sevi; uzlabotu komunikācijas un saskarsmes prasmes; atgūtu līdzsvaru pēc saspringta darba vai gūtu mieru pēc problēmu gūzmas.
Zirgi ir lieliski asistenti, kad cilvēkam nepieciešama psihoterapeita konsultācija – terapija, kuras laikā psihoterapeitam asistē zirgs.
Kas ir zirga asistēta psihoterapija?
Zirgu asistētas psihoterapijas (ZAP) laikā klienti vēro savu mijiedarbību ar zirgiem un sāk apzināties savas slēptākās problēmas. Cilvēki, kuriem zirgi šķiet bīstami, var pārvarēt savas bailes un attīstīt pārliecību. Tie, kuriem ir emocionālas brūces, var izveidot uzticamas, drošas attiecības. Iespējams, pirmo reizi dzīvē. ZAP var palīdzēt ārstēt traumas, vardarbības pieredzi, depresiju, trauksmi, dusmas un atkarības, kā arī citas problēmas. Tas var palīdzēt klientiem attīstīt pārliecību, paaugstināt pašvērtējumu un apzināšanos.

Nodarbības ilgums līdz 60 minūtēm (Tu, zirgs, psihoterapeits) – 95 EUR.
Nodarbības ilgums līdz 60 minūtēm (Tu, zirgs, zirgu treneris) – 75 EUR

Category

Atšķirībā no tradicionālā psihoterapijas seansa, zirgu asistēta psihoterapija notiek stallī, manēžā vai dabā, tajā piedalās klients, psihoterapeits un zirgs. Tā ir piemērota gan pieaugušajiem, gan bērniem.
Zirgi atspoguļo cilvēkam tieši to, ko viņi šai konkrētajā brīdī redz un jūt attiecībās – cilvēkam fizisko rīcību, sajūtas, verbālo un neverbālo komunikāciju. Šāda veida terapijas panākumu atslēga ir tad, ja klients var brīvi pieņemt to, kas viņam tiek atspoguļots, un pēc tam izdarīt secinājumus un veikt izvēles, balstoties uz piedzīvoto.
Terapija uzskatāmi un ātri parāda, kā klients reaģē uz sarežģītām un izaicinošām situācijām šeit un tagad, kā viņš jūtas, tā ļauj ievērojami ātrāk ieraudzīt to, kas kabinetā var atklāties tikai pēc vairākiem seansiem.

Zirgu asistēto psihoterapija piedāvājam un tā sniedz efektīvu rezultātu:
• uzvedības problēmu risināšanā;
• krīžu situācijās (zaudējumi, šķiršanās, posttraumatiskais sindroms), u.c.
• attiecību problēmas;
• uzmanības deficīta un hiperaktivitātes;
• bērniem ar autisma pazīmēm;
• komunikācijas problēmu risināšanā;
• grūtsirdība, nomākts garastāvoklis, u.c.

Pieteikties

Aizpildi anketu, ja vēlies pieteikties pie kāda no pakalpojumiem!